(snel)dichter * docent * inspirator: woordkunst -- wrap-ups -- workshops

Spoken Word

Op 20 januari 2023 volgde ik de Masterclass Spoken Word door Elten Kiene bij Dactylus (Academie voor Schrijfdocenten). Het werd een inspirerende middag over energie, intenties, inchecken, authenticiteit en de kern van wie je bent.

Vragen als: “waar ben je trots op?”, “waar ben je dankbaar voor?” en “waar krijg je energie van in het leven?” vormen de diepste kern van wat je wil schrijven en maken. De performance van een tekst (heb ik geleerd) ligt besloten in de oprechtheid van degene die ‘m voorleest.

In mijn werk als docent (in het basisonderwijs of elders) kan ik de vergaarde kennis en kunde inzetten, maar zeker ook als dichter/performer kan ik ermee uit de voeten.

Flarden van teksten die ik schreef over wie ik ben:

Ik ben een boom. Ik groei maar traag en laat alles met graagte langs me waaien. Wind het liefst.
Ik ben geworteld en onomstootbaar. Ik buig niet graag. Ik ritsel. (…)

Ik ben een dolfijn. Schijnbaar oppervlakkig, maar liever nog daaronder en als ik aan het water voel of beter nog, mijn water voel dat het tijd is om te springen, dan spring ik wel, wetend dat er na de sprong
waarschijnlijk weer

water
wacht.

Ben ik nu meteen een spoken word artiest?
Nog niet, maar ik groei er met graagte traag naartoe.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024

Thema door Anders Norén