Dichter en Schrijver (in opdracht), Specialist in Creatief Schrijven & Schrijver in de Klas

Schrijver In De Klas

Als schrijver in de klas houd ik me bezig met de taal en het creatieve gebruik daarvan op basisscholen.
Zeventig procent van de kinderen verlaat de basisschool met een onvoldoende schrijfvaardigheid. Álle kinderen zouden wellicht nóg beter, vrijer en creatiever kunnen schrijven.

Door middel van allerlei oefeningen, opdrachten, associaties en werkvormen kunnen kinderen hun (creatieve) schrijfvaardigheid verbeteren. Zoals ze behoefte hebben aan beweging en frisse lucht, zo hebben ze ook baat bij het activeren van hun creatieve geest. Taal, woorden, gedichten en verhalen zijn hiervoor uitermate geschikt en bovendien komen kinderen erdoor tot nieuwe inzichten en ontdekken ze mogelijk verborgen talenten.

Het aanbod op basisscholen kan naar wens worden ingevuld. De een vindt binding tussen de school en de wijk belangrijk, dus dan kan er lesstof worden ontwikkeld die de kinderen aan het schrijven zet en die ook zijn naslag heeft op de positie van de school in de buurt.
Een andere school vindt schrijven wellicht vooral zinvol als het de kinderen zelf het optimale oplevert. Dan zou ik de klas veel verschillende opdrachten en genres kunnen aanbieden, zodat ze een breed scala aan schrijfvormen kunnen uitproberen.


 

 

 

 

© 2020 de Man met de Pen

Thema door Anders Norén